Puheenjohtajan palsta.

4.3.2021

13.11.2020
Reijo on juuri valittu puheenjohtajaksi.
13.11.2020 Reijo on juuri valittu puheenjohtajaksi.


4.3.2021:

Älä hättäile!
Älä hätäile, kyllä sä sieltä selviät. Näin sanottiin jo aikoinaan TV-mainoksessa, jossa henkilö oli joutunut veden varaan, kun oli mennyt heikolle jäälle.
Korona pandemia on viettänyt jo 1-vuotis synttäreitään ja on edelleen rajoittamassa meidän arkisia toimintoja. Ei hätäillä kyllä me tästä selvitään, pestään käsiä, käytetään hengityssuojamia ja pidetään huolta turvaväleistä ja noudatetaan annettuja ohjeista.
Viimein on koronarokotuksen päässeet myös vauhtiin, tai oikeastaan voisi sanoa alkuun, ei ehkä vielä vauhtiin. Varmasti terveydenhuollon ammattilaiset tekevät parhaansa luotetaan siihen ja odotellaan jokainen omaa vuoroamme. Lupaavalta näyttää, että suurin osa meistä olisi rokotteen saanut jo kesään mennessä, joten voimme ainakin mielessämme miettiä mitä kaikkea voimme yhdessä sitten kesällä jo tehdä.
Ei anneta vallitsevan tilanteen lannistaa mieliämme, ja tehdään se mitä voidaan, jotta pysymme toimintakykyisinä ja myös hyvinvoivina tilanteesta huolimatta. On tärkeää pitää huolta lihaskunnostaan ja tasapainosta. Lihaskuntoaan voi hyvin pitää yllä, miettii vaikka arkisia askareitaan. Kuljetaan rappusia ei aina mennä hissillä, yhdistetään päivittäiset kävelyt ja kaupassa käynnit, jätetään siis auto parkkipaikalle. Näitä mahdollisuuksia on lukematon jokainen löytää varmasti oman tapansa liikkumiseen. Kohti kevättä mennään ja valoisa aika lisääntyy. Enää hiukan alle 60 päivää vappuun, joten ei hättäillä, kyl se kesä sieltä tulee. Kesän tuloon on siis hyvä varautua, nukutaan, syödään hyvin ja terveellisesti sekä liikutaan jokainen oman tuntemuksensa mukaisesti. Annetaan kevään tulon lämmittää mieliämme.
Kevään ja kesän tuloa odotellessa toivotan kaikille jäsenillemme hyvää vointi ja terveyttä!
Reka

5.2.2021:
Talvinen tervehdys kaikille!
Asiat ovat edenneet kulovalkean lailla tällä viikolla tämän asian kanssa. Pahoittelen etukäteen olisi pitänyt tämä posti kirjoittaa jo alkuviikosta, mutta vanha sanonta pätee edelleen, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Sitten itse asiaan.
Eläkkeensaajien keskusliiton toimesta ollaan tekemässä jäsenhankintaan liittyvä mainosvideo ja myös minulta kysyttiin miten onnistuisi meillä kuvaus ja löytyisikö henkilöitä tähän kuvaukseen. Tavoitteena oli saada pari henkilöä, jotka juuri jäänyt tai jäämässä eläkkeelle puhumaan mitä tekemistä löytyisi, kun jää työstä pois. Lisäksi kuvataan keilahallilla ja samoin sauvakävelyä ja samoin mainostetaan mitä kaikkea mukavaa voi harrastaa ja tehdä eläkkeensaajien joukossa. Keilaamaan olen saanut meidän jäseniä paikalle ja samoin Sirkka-Liisa on saanut sauvakävelijöitä värvättyä.
Asia eteni nopeasti ja kuvaukset ensi maanantaina 8.2.2021 aamusta täällä Tervakoskella. On saatu asiat järjestymään ja otan asian myös seuraavassa kokouksessa esille. Kustannuksia ei yhdistykselle tule. 
T Reka

2.2.2021:
Parhaimmat Tervakosken Eläkkeensaajien jäsenet! Minua on lähestytty koskien Janakkalassa aloittaviin koronorokotuksiin liittyen. SPR:n henkilö soitti ja ovat omalla joukkueella avustamassa rokotuksissa. Tarvitaan lisää avustajia ja myös henkilöitä olemaan rokotuksen saaneiden seurassa rokotuksien jälkeen noin 15min. Turengin tilanne on varmaan ok mutta Tervakosken päässä tarvittaisiin lisää vapaaehtoisia näihin tehtäviin. Kun rokotukset alkavat ne jatkuvat viikolle 11 asti ja toimenpiteitä tehdään liikuntahallilla klo 09-15.00 välillä. Vapaaehtoisia avustajia siis tarvitaan ja jos mahdollista että voit olla siinä mukana niin se olisi hieno asia. 
ILMOITTAUTUMISET SUORAAN SPR:N PUOLESTA ASIAA HOITAVALLE HENKILÖLLE. JOUNI KRÖGER puh 050 5230923
T Reka
 

19.11.2020;
Vieressä maanantaina 16.11.2020 Janakkalan Sanomien toimitukseen lähettämäni kirjoitus ja alla 19.11.2020 julkaistu artikkeli.
Pekka
Lue nettilehdestä!

13.11.2020:

Minulla on ilo ilmoittaa:
Reijo Löytynoja on vuoden 2021 puheenjohtajamme!
Onnittelut, varsinkin yhdistykselle!
Palaan asiaan kunhan sitä hetken sulattelen.
Pekka