Tervakosken viikkokaikuja

Tervakosken Tehdaskaiut saivat niin hyvän suosion, että päätin ottaa myös varsinaisen
TERVAKOSKEN KAIKU paikallisen ilmoituslehden
työn kohteeksi.

Lehti ilmestyi aikanaan Tervakosken ainoana paikallislehtenä ja oli silloin aikaansa edellä, sillä ei silloin monessakaan maalaiskylässä omaa lehteä ilmestynyt.
Lehden ilmestymispäivä oli lauantai ja monessa kylän taloudessa sitä odotettiin kuin kuuta nousemaan sillä se oli ainoa tilattu julkaisu joka oli silloin vara tilata.
Syyskuussa 2014 suoritin laitehankinnan joka mahdollistaa hiukan A4 suuremman lehden skannauksen.
Aloitin työstämisen vuoden 1956 lehdistä ja etenen siitä nykypäivää kohden.
Tuo valinta oli tarkoituksellista sillä mielsin, että jäsenistö ja muut lukijat löytävät tuolta ajalta helposti tuttuja tapahtumia ja henkilöitä lehden sivuilta. Tiedän monia jotka sieltä löytää oman nimensäkin joltain nuorena suoritetun kilpailun tms. tapahtuman uutiseta.
Tarkoitukseni on jatkaa tähän nuorenevaan suuntaan niin pitkälle kun vuosikertoja löytyy ja sitten siirryn etenemään vanhempien painosten suuntaan. Minulla ei ole tarkkaa mielikuvaa milloin Kaiku vaihtui Kotokulmaksi, mutta se varmastikkin selviää kunhan homma etenee tarpeeksi pitkälle.
 

Elokuu 2015 ja kaikki viikkokaiut on siirretty dikiaikaan.
Olen saanut palautetta jo työstövaiheessa ja se on ollut pelkästään positiivistä. Se on antanut virtaa asian eteenpäin viemiseksi.
Kertokaa vastakin kun löydätte jotakin mielenkiinntoista noilta kaikujen sivuilta.
Seuraavaksi siirryn TOY:n valokuva-arkiston puolelle ja siirtelen sieltä kuvia näille samoille sivustoille.
Pekka
 

Uusi mylly odottaa kitaansa pöydällä olevan, Tervakosken kirjastosta ja TOY:n arkistosta tarkoitukseen lainattujen, kirjaksi nidottujen Kaikujen sivuja. Lopputulos avautuu tuosta vasemmalla näkyvistä vuosiluvuista. Jokaisesta luvusta avautuu kyseisen vuoden kaikki löytämäni Kaiut. 

NAUTINNOLLISIA LUKUHETKIÄ!!!