"Vaa'an vartio"

Kerho on lopetettu!

2018 Kevätkauden kokoontumiset on peruttu!2017 syyskausi alkaa maanataina 4.9. klo 14.00.

Lainaus jäsenkirjeestä 17.:

  • Vaa’an vartio jatkaa keväällä punnituista painoista.
    Painoaan seuraava ryhmä kokoontuu maanantaisin uimahallin kahviossa klo 14. Rantalan Riitan opastuksella jokainen luo omat tavoitteensa, punnitsee itsensä ja kirjaa painonsa omaan muistivihkoonsa. Ideana on, että osallistujat ovat aktiivisesti mukana ja itse ”hoitavat” itseään, sillä toinen ei sitä hänen puolestaan voi tehdä. Riitta ja ryhmä antavat vertaistukea keskustelemalla ruokailusta ja motivaatioista.
    Ensimmäinen kokoontuminen on 4.9. ja silloin on kaikki painostaan ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneet tervetulleita!

 

Kevät 2017:

Lähetin alla olevan kirjoituksen Janakkalan sanomiin 8.3.2017 ja se julkaistiin 23.3.2017. (alimmaisena)
Pekka

Kuvat suurenevat klikkaamalla!

 

Tervakosken Vaa’an vartio.

Tervakosken terveysasemalta heitettiin liikkeelle painonhallinnan ryhmän perustamisen ajatus paikkakunnalle. Tuo heitto osui Rantalan Riittaan ja eläkkeellä olevana terveystätinä hän otti siitä kopin.
Tervakosken Eläkkeensaajien toimijana Riitta toi asian hallituksen kokoukseen ja ajatukselle syttyi heti vihreä valo.
Uimahallilla toimii maanantaisin yhdistyksen kuntosaliryhmä ja vesijumppa jota Riittakin ohjaa vuorollaan. Uimahallin valvoja, Oittisen Liisa sai kunnalta luvan hankkia kunnollisen puntarin uimahallille, joten kaikki puitteet olivat kunnossa.
Riitta laati kevätkaudelle 7 kerran ohjelmarungon toteutettavaksi maanantaisin uimahallin kahviossa klo 14. Tapaamisissa jokainen luo omat tavoitteensa, punnitsee itsensä ja kirjaa painonsa omaan muistivihkoonsa.
Riitan johdattelemana keskustellaan ruokailurytmistä, tunnesyömisestä, sosiaalisen ympäristön vaikutuksesta ruokailuun, motivaatiosta ja sen ylläpidosta, sekä muista esille tulleista aiheista.
Ideana on, että osallistujat ovat aktiivisesti mukana ja itse ”hoitavat” itseään, sillä toinen ei sitä hänen puolestaan voi tehdä.
Ryhmä antaa vertaistukea pärjäämiseen.  
Ensimmäinen kokoontuminen oli maanantaina 6.3 ja paikalla piipahtaneena huomasin, että Riitta oli yllättynyt osallistujien lukuisuudesta.
Paikalla oli 19 henkeä kuulolla ja punnitsemassa itseään tuolla tuliterällä puntarilla. Paino kirjattiin omaan vihkoon, eikä sitä tarvinnut välttämättä kertoa kellekään, vaan aloitettiin se oma hoito.
”Tämä kurssi on ehkä vähän raakile, mutta kun hyviä kokemuksia saadaan, niin syksyllä polkaistaan ryhmä liikkeelle uusilla eväillä” Riitta tuumaa. Tuo otsikkona oleva ryhmän nimi on kirjoittajan kynäilemä eikä mukana olleiden valitsema, toki vapaasti käytettävissä.
Toivottavasti voimme syksyllä kirjata tämän ryhmän TES:n lukujärjestykseen!
Pekka Stigell tiedottaja.

Lehteen tarjottu kuvateksti:
Riitta Rantala kertoo uunituoreelle tyhmälle pelin henkeä, ”itseäsi voit juksata, mutta et vaakaa”.