Senioritanssit

Iättömät 2019 Talvitapahtumassa
IÄTTÖMÄT kesäpotretissa 2014
2012 talvitapahtuma
2011 hattujuhla
2011 pikkujoulu
2009 talvitapahtuma
"Käärö" on ollut uskollinen ohjaaja ja säestäjä useat vuodet. Tässä hän esittelee ylpeänä uutta orkesteriaan 2009 Hattujuhlissa.

Eilan kirje 9.5.2020:

TANSSIRYHMÄ IÄTTÖMÄT.

HEI, ryhmäläiset, kevät on nyt kulunut hiljaiselossa,

ja se on koskettanut meitä kaikkia, liikunta on siirtynyt metsissä kävelyyn, mutta uskomme ja toivomme että vielä koittaa aika, kun taas pyörähdellään iloisesti parketilla, uusia tanssia opetellen ja vanhoja kerraten, toivottavasti tämä voidaan toteuttaa jo tulevana syksynä, siihen asti ja sitä odotellen pitäkäähän rytmi veressä ja nivelet notkeina sekä mieli virkeänä.

Myös uusia tanssijoita toivotaan ryhmään mukaan.

Hyvää kesää kaikille teille.

Eila ja Erkki.        

 

 

 

Tanssikerho Iättömät kokoontuu joka tiistai klo 10.00-11.30 Seuratalolla,harjoittelemme erilaisia senioritansseja,'tanssit räätälöidään kaikille ryhmässä mukana oleville sopivikisi,tanssit sopivat myös miehille. Esiinnymme Tervakosken Eläkkeensaajien omissa tilaisuuksissa sekä käymme esiintymässä esim. vanhainkodeissa. Tule mukaan iloiseen joukkoomme nauttimaan tanssin tuomasta tunnelmasta.

 

toivottvat Eila ja Erkki jalalla koreasti ja nivelet notkeaksi.

 

Kypsät Leidit nyt IÄTTÖMÄT.

Kypsät Leidit aloittivat meidän ohjauksessamme 04.02.2014.
Sirkka A. jätti meille osaavan ja innokkaan ryhmän, siitä kiitos Sirkalle.
Maria H. on lupautunut meidän varahenkilöksemme, sillä koskaan ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan.
Nyt on joukossamme myös yksi mies, mutta missähän ne loput rohkeat miehet luuraavat. Siksi myös nimen muutos oli paikallaan nyt ryhmämme nimi on IÄTTÖMÄT.
Tänä päivänä senioritanssi on vapaamuotoisempaa ja tanssimme myös paljon suomalaisten kansantanssien tahtien mukaan, mutta kyllä ne Kolo-ote, Tähti-ote, Banjo-ote jne sekä askeleet Harjaus- Hitcs- Twinkle jne ova mukana.
Mutta harjoittelun ja hyvän ryhmähengen myötä tulee hyvää tulosta.
Tanssihan on hyvää liikuntaa ja oivallista aivojumppaa.
Tervetuloa tanssimaan.
Terv. Eila, Erkki ja Maria

 

ALL AMERICAN PROMENADE, amerikkalainen senioritanssi.

 “ Suljettu piiri kädet käsissä (kolo ote ), hiukan kääntyneinä vastapäivään., oikea jalka aloittaa “ tai “ pareittain käsi kädessä piirin kehällä, kasvot vastapäivään.
Ulkojalka aloittaa “.  
Kävely- ja vaihtoaskeleita, valssiaskeleita, näpäytyksiä, jalan heilahduksia, risti- ja kävelyaskelia, potkuja ja keinahduksia.

Monenlaisista askeleista ja pyörähdyksistä koostuvat seniori- ja roundtanssit.

On venäläisiä, saksalaisia, amerikkalaisia ja monesta muusta maasta kotoisin olevia meille ikääntyvillekin sopivia tansseja.

Yleensä niitä tanssitaan nais-miespareina. Meillä Tervakoskella  miehet eivät ole innostuneet tähän lajiin, joten naisten pitää hoitaa tämäkin homma.

Kun ikää tulee lisää, tasapaino, muisti ja koordinaatiokyky heikkenee. Tähän tanssi  on oiva apu hidastamaan näitä haittoja.

Pirre ja Käärö Mustosen Anjan kanssa ovat vuosia ohjanneet ryhmäämme. Nyt puikoissa on Sirkka  A. ja Maria H. vaihtelevalla menestyksellä.

 Esiintymisiä on ollut vanhusten- tai hoivakodeissa, omissa juhlissa ja kunnan eri tilaisuuksissa.

Uusia ohjaajia ja tanssijoita  kaivataan joukkoomme. Olisi yllätys, jos niitä kaksilahkeisiakin ilmestyisi harjoituksiin.

 Tämä on Sirkan vastaus juttupyyntööni.

 

Kaikissa yhdistyksen tapahtumissa mukana.

Tanssi ja tanhuryhmä näkyy edukseen aina kun yhdistyksellämme on jokin tapahtuma. Harjoitukset tapahtuvat niin hiljaisuudessa jotta minäkään en ole niihin eksynyt vaikka yleensä joka paikkaan kamerani vien.
Pyydänkin nyt mukana olleita kertomaan minkälaisen puristuksen nuo hienot esitykset vaativat.
Jutunjuurta odotellessa!

Pekka