Muistikerho

Muistikerhon Pikkujoulu 11.12,2018

2019 syksyllä aloitetaan MUISTIKERHO viikolla 36 tiistaina.
Väärinkäsityksien takia jäsenille jaetuissa tiedotteissa on peliaika klo 14.00 - 15.30 alkaen 3.9.2019 joten sillä mennään, aloitus siis tiistaisin klo 14.00. (parilliset viikot)

Pahoittelen!
Pekka

 

 


Muistikerho kokoontuu tiistaisin (parilliset viikot) 11.30 - 13.00
Työväentalolla.
Vetäjinä Airi, Tuula ja Pirkko


Tuulalta sähköpostiterveisiä 21.9.2017:
Heippa!
Ohessa on pikkuinen kertomus muistikerhosta eli Muistikoista. Se on
rakennettu niin, että adjektiiveja vailla olevaan tarinaan jokainen
lisäsi adjektiiveja tietämättä mitään itse kertomuksesta.
t. Tuula
Itse tarina:

Muistikerho eli Muistikot

Kun valkoinen Muistikot kokoontuu, silloin on suloinen tiistai. Teemme silloin äkäisiä tehtäviä, uhoavia kilpailuja ja muitakin pippurisia asioita. Juomme välillä hymyilevät kahvit. Jumppaamme hellyttäviä liikkeitä ja riettaita harjoituksia. Kaikki ovat tutisevia, toivottavasti. Joskus kerromme kauniita juttuja erilaisista loistavista aiheista. Keväällä ja jouluna herkuttelemme kettumaisilla tarjoiluilla. Lempeä Pirkko, itsepäinen Airi ja Itkevä Tuula ovat vetäjinä tässä mahtailevassa kerhossamme.

Sain Tuulalta sähköpostin liitteenä pikku tarinat jotka ovat syntyneet muistikerhossa kun joku kirjoittaa paperille lauseen, toinen jatkaa sitä, mutta kolmannelta käännetään ensimmäinen piiloon ja niin edelleen:
Tarina 1.

Kävelin metsässä, puut oli paksussa huurteessa. Lumi maassa oli painunut matalaksi. Pellolla oli hyvät hankikannot, jotka kestävät askeleen painon, oli kiva hiihdellä hangen päällä. Välillä tupsahtaa hankeen loivassa laskussa, mutta mistä se johtui, jotain outoa tapahtui! Kai se oli menninkäinen, joka viuhahti.

Tarina 2.

Talitintit jo laulaa titityytä ja katselevat pesäpönttöjä, purojen solina lehtometsän katveessa. odotetaan peippoja. urojen solinaa lehtometsän katveessa. Hetkessä kuitenkin kaikki muuttui, ensin oltiin ystäviä parhaita päällä maan, sitten jostain syystä välimme katkesi. No johan sitä kestikin, kevät on kuitenkin tulossa.

Tarina 3.

Taas loikki jänis, järven takaa kuului kurkien huuto, kevättä! On kevät, vaikka on syksyinen ilma, lunta sataa ja tuulee. Varpaat kastuvat grokseilla kävellessä! Jospa se kesä jo tulisi! Aurinkoista aikaa odotan ja päänsäryn lakkaamista kaipailen.    

 


Kaksi kertaa on kokoonnuttu ja huomena 6.11. on kolmas kokoontuminen.
Eka kerralla on meidän vetäjien lisäksi 12 henkilöä, toka kerta 8 päätä.
Pirkko L, Tuula L. ja minä olemme treenejä vetäneet ja hauskaa on ollut. Porukka on ollut aktiivista ja ihan innoissaan. Että näissä merkeissä jatketaan. terv.Airi

Yllä oleva sähköpostia Airilta 5.11.12

Muistatkopaljonko on 6x9 tai 8x9 ja muistatko aakkoset takeltelematta a:sta ö:hön??? No, leikki leikkinä, mutta muistamattomuutta meillä itse kullakin esiintyy ainakin silloin tällöin.

Tänä syksynä tartumme tähän teemaan ja alamme kokoontua porukalla treenaamaan muistiamme.

Oheisessa ”lukujärjestyksessä” on muistikerholle jo raivattu tilaa ja kokoonnumme pelikerhon kanssa vuorotellen.

Pyydämme Janakkalan kunnan muistihoitajan Anne-Mari Rajalan eka kokoontumiskerralla mukaan ja hän laittaa niin sanotusti homman pyörimään. Aloituspäivä ilmoitetaan ”Kotokulmassa”.

Tässä vielä lainaus Päijät-Hämeen Muistiyhdistyksen julkaisusta,

Mitä muisti on?

  • Mahdollistaa sen, että muistamme sovitut tapaamiset, sovitut asiat ja pystymme palauttamaan mieleemme menneitä asioita.
  • Muistissa säilytetään tietoja, kokemuksia ja taitoja, menneisyyttä ja tulevaisuutta.

Tavataan kerhossa!            Terveisin Airi, Pirkko Ja Tuula